• img1
  • img2
  • img3
  • img5
  • img4

2020-2021 Φωτογραφικό υλικό και Δράσεις του Σχολείου

Μοναδικά Χαμόγελα

Τα παιδιά του σχολείου μας φοράνε τζηνς (jeans) και στέλνουν την αγάπη τους στα Μοναδικά Χαμόγελα, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων που οφείλονται στα γονίδια (genes).

 

 

Τσικνοπέμπτη

Τσιαττιστά, κατασκευές, τόμπολα, πλούσιο κέρασμα από τον Σύνδεσμο Γονέων και πολλά χαμόγελα επιφύλασσε αυτή η διαφορετική αλλά συνάμα διασκεδαστική Τσικνοπέμπτη για τα παιδιά του σχολείου μας!

 

Ποιητική συλλογή της Ε΄2 

Στα πλαίσια του μαθηματος των Ελληνικών και συγκεκριμένα την ημέρα μνήμης της θυσίας του Γρηγόρη Αυξεντίου, στις 3 Μαρτίου, τα παιδιά μελέτησαν τον "Αποχαιρετισμό" του Γιάννη Ρίτσου. Με αφορμή το ποίημα και δανειζόμενοι λέξεις από αυτό, έγραψαν τα δικά τους μικρά ποιήματα προς τιμή του ήρωα.

 

 

ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 1ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Το σχολείο μας τίμησε την επέτειο της έναρξης του απελευθερωτικού αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α. με απαγγελίες ποιημάτων, τραγούδια και αναφορές στους ήρωές μας που θυσίασαν τη ζωή τους για την πατρίδα μας.

 

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ - ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑ

Με επίκεντρο την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, το σχολείο μας πραγματοποιήσε ένα μεγάλο πρόγραμμα φιλαναγνωσίας. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ.

 

ΚΑΛΑΝΤΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ

Τα παιδιά των Ε΄ και Στ΄ τάξεων παρουσίασαν τα Κάλαντα του Αγίου Λαζάρου στα υπόλοιπα παιδιά του σχολείου μας.

 

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟ: "ΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ ΞΕΡΕΙ"

Τα παιδιά των τμημάτων Ε΄2, Στ΄1 και Στ΄2 διάβασαν το βιβλίο "Το λιοντάρι ξέρει" της βραβευμένης με Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας για μικρά παιδιά Πάμελας Αναστασίου Παπαϊακώβου. Τα παιδιά περιηγήθηκαν στη μεσαιωνική πόλη της Αμμοχώστου και γνώρισαν τα μνημεία της, ταξιδεύοντας νοερά πίσω στον χρόνο. Το βιβλίο συγκίνησε τα παιδιά και τα προβλημάτισε. Ανυπομονούσαν να μάθουν ποιος είναι ο θησαυρός που έψαχνε το μικρό κορίτσι και το τέλος του βιβλίου τα εξέπληξε. Αμέσως μετά αρχίσαμε έρευνα για τα μνημεία που συναντήσαμε στο βιβλίο. Μέσα από βίντεο, τα παιδιά ταξίδεψαν στο χθες και στο σήμερα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου. Ένα ταξίδι που τα γέμισε αισθήματα πίκρας και λύπης. Ξαναδιάβαζοντας το τέλος του βιβλίου, η ελπίδα ξαναφώτισε τα παιδικά πρόσωπα: Αγγλοι, Φράγκοι, Ενετοί και Τούρκοι κατακτητές άφησαν το στίγμα τους στην αγαπημένη μας πόλη, αλλά η πόλη παρέμεινε και παραμένει ελληνική και μας περιμένει. Το λιοντάρι το ξέρει.

 

ΖΩΓΡΑΦΗΓΗΣΗ: "Η ΧΑΡΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ"

Τα παιδιά της Στ΄1 είχαν την ευκαιρία να συνδεθούν ζωντανά μέσω της πλατφόρμας zoom με τη Στέγη Ωνάση και να παρακολουθήσουν τη ζωγραφήγηση της Λήδας Βαρβαρούση με τίτλο: Ταξιδεύοντας με τα σύμβολα και τους μύθους της Χάρτας του Ρήγα". Μια ζωντανή ζωγραφήγηση που μας ταξίδεψε μέσα στον χάρτη, "ακολουθώντας μια διαδρομή γεμάτη άγνωστες ιστορίες νομισμάτων, αρχαίων μνημείων, ιστορικών μαχών, μυθικών ηρώων, βασιλιάδων και φιλοσόφων". Τα παιδιά αντιλήφθηκαν πώς "ο Ρήγας Βελεστινλής, αυτός που έγραψε τον «Θούριο» ύμνο και προετοίμασε τους Έλληνες για την Επανάσταση του 1821, κατάφερε έξυπνα να «κρύψει» το όνειρό του για μια Ελλάδα ανεξάρτητη μέσα σε έναν χάρτη".

 

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΜΑΘΗΤΗ

Ο μαθητής του τμήματος Στ΄2, Ιωάννης Λίπερος, απέσπασε το Β΄ Βραβείο στον 5ο Παγκύπριο Μαθητικό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό που οργάνωσε ο Ελληνικός Πολιτιστικός Όμιλος Κυπρίων, στην κατηγορία Ποίηση (Δημοτικό), με το ποίημα του "Το 182". Συγχαρητήρια, Ιωάννη!

 Ελληνικός Πολιτιστικός Όμιλος Κυπρίων Ελλάδος (Ε.Π.Ο.Κ.) (epok.gr)

 

ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

Με αφορμή το βιβλίο του Βαγγέλη Ηλιόπουλου «Τα βράδια ονειρεύομαι ότι είμαι σπίτι μου» (Εκδόσεις Παιδική Νομική Βιβλιοθήκη, 2019) οι μαθητές και οι μαθήτριες των Ε΄ τάξεων ζωγράφισαν το όνειρο της Καρυάτιδας που βρίσκεται στο Βρετανικό Μουσείο  στο Λονδίνο και ονειρεύεται να επιτρέψει για να βρει τις αδελφές της από το Ερέχθειο στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Στόχος του διαγωνισμού είναι να συγκεντρωθούν 3191 έργα, όσα είναι τα χιλιόμετρα που χωρίζουν το Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο από το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης. #3191kproject #mept #nomikivivliothiki